Succesvolle dag bij Vroeg in Bunnik: Walk & Dance to Fight Cancer haalt ruim 60.000 euro op voor kankeronderzoek 

Afgelopen donderdag vond de Walk & Dance to Fight Cancer Vroeg Bunnik plaats. Fight cancer & Restaurant Vroeg sloegen de handen ineen voor deze wandeltocht vol muziek. 250 deelnemers wandelden langs verschillende forten met meerdere stops vol muziek onderweg. Gezamenlijk haalden zij €61.120 op voor baanbrekend kankeronderzoek. Wethouder Ali Dekker was aanwezig bij de start om deelnemers succes te wensen. Na afloop was het tijd voor een feestje, om te proosten op deze mooie prestatie en het leven te vieren.

250 deelnemers wandelden mee, ieder met hun eigen motivatie maar met één gezamenlijk doel: meer onderzoek mogelijk maken zodat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. Onderzoek is nodig voor meer preventie én genezing, omdat kanker nog steeds doodsoorzaak nummer 1 is in Nederland. Met de opbrengsten van Walk & Dance to Fight Cancer Vroeg Bunnik wordt onderzoek mogelijk gemaakt naar een revolutionaire vorm van immunotherapie (CAR T-celtherapie) geschikt maken voor toepassing bij kinderkanker.

Bedrijfsleider Harold Wennink wandelde samen met verschillende medewerkers van Restaurant Vroeg mee: “Elk jaar kiest Vroeg een goed doel uit waar wij ons dan voor gaan inzetten. Dit jaar viel de keuze op samenwerking met Fight cancer. Judith Janssen, werkzaam bij Fight cancer, werkt ook af en toe bij Vroeg, daardoor was de keuze voor het goede doel dit jaar snel genomen. Het was geweldig om zelf aan de Walk & Dance deel te nemen! Het gevoel van saamhorigheid én de muziek gaven mij echt de energie om door te gaan. Ik ben trots dat we met Restaurant Vroeg mochten bijdragen aan dit evenement en ben dankbaar dat er zoveel wandelaars aanwezig waren waardoor we samen dit prachtige bedrag konden overhandigen aan het Prinses Máxima Centrum”

Stefanie van Rootselaar, directeur Fight Cancer: “Geweldig dat we samen met Restaurant Vroeg dit evenement hebben neergezet! En dat we zoveel mensen hebben geïnspireerd om hun gevoel van onmacht om te zetten in kracht door mee te wandelen én te dansen. Zo komen we weer dichterbij onze missie: samen bijdragen aan een wereld waarin kanker niet meer dodelijk is. Dank aan het organisatieteam, vrijwilligers en sponsoren die dit evenement mogelijk hebben gemaakt en aan alle wandelaars en hun donateurs, zonder jullie hadden we dit niet kunnen doen.”