Onze Lokale Helden. Met hart en ziel werken ze dag en nacht aan de mooiste producten. Die toewijding kun je voelen en proeven. Echt ambacht. Daar staan ze voor.
Distilleerderij de Pronckheer
Bij deze unieke distilleerderij uit Cothen maken Arjan en Inge distillaten op maat. Met een eigen pure smaak, in speciale flessen, onder merk of onder private label. Zij werken uitsluitend met natuurlijke grondstoffen en staat garant voor duurzaamheid en authenticiteit.
Slagerij Ferry Lempers
In zijn ambachtelijke slagerij houdt slager Ferry Lempers ouderwets vakmanschap in ere. Met kennis van zaken en respect voor de dieren maakt hij het lekkerste vlees. Ferry werkt met lokale boeren die ouderwetse rassen in stand houden. De slagerijdelicatessen van Ferry vormen een begrip in de wijde omgeving.
Boerenkaas van de Brienenshof
Boerenkaas is een bijzonder product. Het wordt gemaakt van verse rauwe melk. Hierdoor krijgt boerenkaas de karakteristieke rijke smaak.
Boerenkaas is een door de EU beschermde naam en mag alleen worden gebruikt voor kazen die door de boer(in) op de eigen boerderij van rauwe melk van de eigen veestapel wordt gemaakt. Dat doet de familie Merkens-Hamoen al 3 generaties op hun eigen erf. En dat doen ze heel goed. Hun kazen wonnen al meerdere awards, waaronder de Cum Laude award voor 'Lekkerste kaas van Nederland'.
Pindakaas van Max
In de pindakaasmakerij van Max maken ze écht lekkere pindakaas. Zonder palmvet, met heel veel pinda's en noten. In de lekkerste combinaties! Allemaal op basis van hun eigen originele pindakaas-receptuur. Bij Max werken ze graag met mensen met passie. Een papiertje of waar je vandaan komt is niet belangrijk. Als je maar eerlijk bent. Net als de producten en de smaken. Heerlijk toch?
Brouwerij Hommeles
Jos, van Brouwerij Hommeles, is al jaren de huisbrouwer van Vroeg. Hij weet als geen ander lokale ingrediënten te verwerken in de meest smaakvolle en verrassende bieren. Zo ontwikkelde hij ons Vroeg-bier, en brachten we samen een jubileumselectie van 5 bieren uit. Stuk voor stuk gemaakt met ingrediënten uit de streek. Want dat is wat ons verbindt.
Knoflook Enzo
De Knoflook Connoisseurs van Nederland zijn van Knoflook Enzo. Gespecialiseerd in Gerookte Knoflook ” Ail Fumé d’Arleux “. Alle knoflook en uien importeren ze in hoogst eigen persoon vanuit Frankrijk. De geselecteerde boeren worden persoonlijk bezocht om hoge kwaliteit te kunnen waarborgen. Op deze manier weten zij zeker dat de knoflook en uien vers en biologisch zijn.
Weldam Wines
Pieter, van Weldam Wines, voorziet ons al jaren van uitstekend wijnadvies. Hij selecteert wijnen van kleine wijhuizen die nog op ambachtelijke wijze mooie wijnen maken. Precies zoals dat bij Vroeg past. Pieter introduceerde ons bij Daan & Elvire van wijnhuis De Marotte. Zij verhuisden van Cothen naar de voet van de Franse Alpen om daar bijzondere wijnen te maken. Met hen ontwikkelden we een speciale selecte jubileum wijnen ter ere van 15 jaar Vroeg.