27.09.18

Vroeg wordt 7e tijdens koffie top 100 en is categoriewinnaar “Beste koffie in een restaurant”

De Koffie Top 100 2018 werd maandagavond 24 september bekendgemaakt in Kunstlinie Almere Flevoland. Tijdens deze avond, waar Boot Koffie uit Amersfoort de titel pakte, werd Vroeg verdienstelijk 7e. Tevens pakte Vroeg de titel “Beste koffie in een restaurant ‘.

De jury
De jury was lovend over dit Bunnikse restaurant. “Prachtig en veelzijdig concept, met gepassioneerde eigenaar en medewerkers en waar kennis met liefde wordt gedeeld. Deze bakkerij annex delicatessenwinkel annex restaurant was Leerbedrijf van het jaar 2017.
Heel mooi hoe lokale producten hier een podium krijgen. De espressomachine staat middenin de zaak, zodat gasten goed zien wat er gebeurt. We proeven zowel lungo, espresso als cappuccino van Vroeg Puro, een eigen single origin boon uit Brazilië. De lungo herbergt zoet van amandel en chocolade, aangevuld met frisse citruszuren. De espresso geeft een zeer romig mondgevoel, is eerst appelfris van smaak, waarna de fijne cacaobitters omhoog komen. Cappuccino is populair, ze verbruiken 200 liter melk per week. Naast hazelnoot proeven we een mooi zoete afdronk met rabarber.”

De kracht van personeel
Het restaurant heeft veel geïnvesteerd in het aannemen van gespecialiseerde barista’s, het opleiden en trainen van het eigen personeel en het continu blijven uitdagen van hun mensen. De koffie moet hoog van kwaliteit zijn. Daarom zijn de barista’s continu aan het afstellen, de luchtvochtigheid meten, grammen instellen enzovoorts.

 

Kruisbestuiving
De jury was ook verrast over hoe lokale producten een podium krijgen en hoe de verschillende ambachten binnen Vroeg hun vak delen. Zo maakt de bakkerij zoet brood waar koffie in verwerkt is en hebben ze overheerlijk espressogebak. Harold: ”Deze kruisbestuiving werkt aanstekelijk binnen het bedrijf. Dit is de manier om continu te innoveren en onze processen te optimaliseren.”
Vroeg is trots op dit behaalde resultaat en zal de komende weken dit resultaat vieren met meerdere leuke koffieverrassingen.

Extra informatie:
Harold Wennink – Bedrijfsleider Vroeg – 06-29451030 – [email protected]