15.08.19

Vroeg bij Betuws Wijndomein

“Wat zou je graag nog willen leren?”

Dat is de vraag die we aan al onze medewerkers hebben gesteld. De periode tot aan de opening van Vroeg staat in het teken van nieuwe inspirerende werkervaringen en trainingen. Anne is werkzaam bij Vroeg in de bediening en heeft aangegeven graag meer te willen leren over wijnen.

Anne aan het woord

“Ik ben nu enkele maanden werkzaam in de wijngaard van Diederik Beker van het Betuws Wijndomein, één van de 139 wijngaarden in Nederland. In deze wijngaard wordt met veel passie, plezier en het oog op duurzaamheid wijn gemaakt. Het werken in de wijngaard bestaat voor mij uit twee activiteiten, de dagen in de wijngaard en de evenementen. De wijngaarddagen zijn heel anders dan wat ik gewend ben in de bediening bij Vroeg, hier ben je heerlijk buiten, met je handen in het groen en heb je vaak een hele dag dezelfde taak. Ontzettend leuk vind ik het om te zien hoe de wijngaard dagelijks veranderd en zo de verschillende fasen van de druivengroei te leren kennen. Tijdens zo’n dag in de wijngaard deelt Diederik veel van zijn kennis, waardoor het enorm leerzaam is. Aan het eind van een werkdag gaan we rond de tafel, proeven we met elkaar een wijn en leren we over de wijnen van het Betuws Wijndomein. Daarnaast zijn er ook regelmatig vergaderingen, borrels, diners en bruiloften in de wijngaard. Ook hier helpen we en proberen we met onze ‘Vroeg’-kennis Diederik en Arina weer wat bij te brengen.

Naast de praktijk, duiken we ook met Arina de theorie in om ons SDEN-2 wijncertificaat te gaan halen. Deze kennis kan ik straks mooi gebruiken wanneer ik weer aan tafel sta als gastvrouw bij restaurant Vroeg. De ervaring in de wijngaard zorgt ervoor dat ik de gast straks nog meer mee kan nemen in de beleving van een glas wijn”.