13.09.19

Interview chef-kok Vroeg

“Wat zou je graag nog willen leren?”

Dat is de vraag die we aan al onze medewerkers hebben gesteld. De periode tot aan de opening van Vroeg staat in het teken van nieuwe inspirerende werkervaringen en trainingen. Deze keer deelt onze chef-kok Walter graag zijn ervaringen van afgelopen maanden.

Walter: “Tijdens mijn gesprek na de brand heb ik aangegeven dat ik graag meer wil leren over de achtergrond van de producten die wij gebruiken in de keuken. Ik ben erg nieuwsgierig naar de verwerking van producten die wij aangeleverd krijgen. Ook heb ik mij aangemeld voor het klusteam van Vroeg.”

Ambachtelijke slagerij Ferry Lempers

“Vier weken lang heb ik meegelopen met onze ambachtelijke slager Ferry Lempers. Hij heeft mij het proces van A tot Z laten ervaren. Zoals koeien uitbenen, achterhammen pekelen, roken en gedroogde worsten maken. Het was een erg interessante ervaring! Zodra Vroeg weer geopend is hoop ik deze ervaring te kunnen delen met mijn collega’s en de gast mee te nemen in de beleving van een stuk vlees.”

Activiteiten

“Ook zijn er verschillende fieldtrips georganiseerd waar ik aan heb deelgenomen. Wij zijn bijvoorbeeld een dag naar Ecofield geweest. Hier komt het lams- en kalfsvlees vandaan dat wij gebruiken bij Vroeg. Het is een biologische boerderij en slagerij. Erg mooi om te zien hoe zij omgaan met hun vee en hoe dit effect heeft op de smaak van het vlees.”

“Erg indrukwekkend was het bezoeken van de markthallen in Parijs: De grootste Europese versmarkt! We mochten een kijkje nemen achter de schermen. Erg leerzaam!”

Cursussen

“Daarnaast heb ik een cursus Fermenteren gevolgd. Fermentatie is een proces waarbij bacteriën, schimmels en gisten gebruikt worden om een voedingsmiddel te maken. Dit proces wil ik vaker toepassen bij de gerechten die wij serveren bij Vroeg.

We volgen nu met het hele managementteam een leiderschapstraining. Deze training bestaat uit 4 bijeenkomsten en zelf studie. Het gaat om bewustwording van gedrag en hoe je dat kunt toepassen binnen het team.

Klusteam van Vroeg

“Op dit moment maak ik deel uit van het klusteam van Vroeg. Vlak na de brand hebben we vooral veel opgeruimd, de afgelopen weken zijn we het restaurant aan het schilderen. Op deze manier ondersteunen we de aannemer zodat Vroeg zo snel mogelijk weer open kan! Samen met collega’s opbouwen, veranderingen van dichtbij meemaken en bijdrage leveren aan de wederopbouw van Vroeg is ontzettend fijn.”

 

“Zoals je leest heb ik een hoop verschillende dingen gedaan in de afgelopen periode. Ik heb ontzettend veel geleerd en ook mijn collega’s goed leren kennen. Ik ben ervan overtuigd dat dit een positief effect heeft op de beleving van de gast. We zien er dan ook naar uit u weer te ontvangen!”