Restaurant Vroeg en Staatsbosbeheer bundelen de krachten en pakken samen de verhuur van Het Kruithuis op Fort Rijnauwen op.

Vroeg en Staatsbosbeheer heten je van harte welkom in Het Kruithuis op het Fort bij Rijnauwen. Een mystieke plek vol geheimen midden in de natuur op het grootse fort van Nederland! In vredestijd werd in het Kruithuis het buskruit opgeslagen, dat is nog goed te zien aan de dikke muren en het dunne zinken dak. Bij één vonkje zou het dak eraf gaan! Gelukkig is dat nooit gebeurd en kunnen jullie er nu genieten van een geweldige ervaring. Door de grote glazen deuren heb jij vanuit het Kruithuis een prachtig uitzicht op de natuur van het fort.

Fort bij Rijnauwen is met zijn 31 hectare en 27 rijksmonumenten het grootste en groenste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie én UNESCO Werelderfgoed. Niet alleen leven hier beschermde dieren en planten, ook de monumentale gebouwen met tot de verbeelding sprekende namen als caponniere en reduit zijn uniek in Nederland. Het fort is niet vrij toegankelijk voor publiek, kortom echt een unieke locatie voor uw vergadering of training.
Combineer jouw verblijf met een wandeling onder begeleiding van een gids of één van onze creatieve workshops. Denk hierbij aan Vleermuiskasten maken of een fotografie workshop.
Door uw bezoek aan fort bij Rijnauwen wordt ook nog eens het behoud van dit unieke stuk werelderfgoed mede mogelijk gemaakt.

NB. Deze locatie bevindt zich niet bij Vroeg, maar op 2 kilometer van Vroeg.