Valentijn voor thuis met Vroeg
Valentijn 1
Brioche close up (web) vierkant

Maak de Valentijn Ontbijt of Diner box op als een chef

Door onderstaande stappen te volgen zet jij voor jouw lief een heerlijk ontbijt of diner op tafel. Geniet ervan!

 

Valentijn Ontbijt Box

Een aantal tips om je ontbijtbox als een chef te serveren:
• Warm het breekbrood 5 minuten op in een oven op 165 graden
• Haal de boter 20 minuten voor gebruik uit de koelkast
• Open de rosbief pas op het moment van gebruik om verkleuring te voorkomen

Let op: de brie is niet gepasteuriseerd. De zalm is
geschikt voor zwangere vrouwen.

 

 

Valentijn Diner Box

Zie onderaan de pagina de foto van de gerechten, als voorbeeld voor jouw opmaak.

 

Borrelbrood met kruidendip
• verwarm de oven voor op 170 graden
• leg het brood 3 minuten in de oven en serveer het warm
• schep de kruidendip eventueel over in eigen servies

Rivierkreeften bisque met bosui
• giet de inhoud door een bolzeef in een pannetje en vang de bosui op
• leg de bosui in de glaasjes of kopjes en breng de bisque aan de kook
• als de bisque warm is giet je het voorzichtig in de glaasjes

Gerookte kalfslende met vijgenchutney
• leg de kalfslende links in een lijn op het bord
• roer de vijgenchutney los en leg druppelsgewijs de chutney over het vlees

Huisgerookte zalm met zoetzure komkommer
• haal de zalm en komkommer uit de verpakking en leg deze
in een lijn rechts op het bord

Buffel mozzarella met cherrytomaatjes en pompoenspread
• snij de mozzarella in 6 plakjes en leg rechts in een lijn op het bord
• snij de tomaatjes doormidden en verdeel deze over de mozzarella
• leg de pompoenspread over de mozzarella
• strooi over het geheel met de pepermolen verse peper naar smaak

Geroosterde groentensalade met kruidendressing
• leg de salade met een schepje links op het bord
• druppel de dressing over de salade

Tartelette van groenten met geitenbrie
• verwarm de oven voor op 170 graden
• leg de brie op de tartelette
• leg de tartelette in houten ring voor 5 minuten in de oven en serveer warm

Proeverij van zoetigheden
• haal de hapjes uit de verpakking en leg deze op bijvoorbeeld een houten plankje

 

Valentijn Diner Box Luxe
Volg de stappen van de Valentijn Diner box en maak daarna het luxe gerecht op.

Parelhoen met koolrabi-brioche, 5 kruidensaus, roseval aardappels, bonen, rode ui en kastanje
• haal 20 minuten voor serveren uit de koeling
• dit gerecht wordt warm geserveerd
• bij voorkeur plat of halfdiep bord gebruiken
• verwarm de oven voor op 170 graden
• giet de saus in een pannetje
• verwarm de saus, maar laat het niet koken
• zet de twee bakjes voor 5 min. in de oven
• snij de filet in dunne plakken en trek een streep van de saus op bord
• dresseer de ingrediënten op het bord

Valentijn Proef Vroeg box luxe 4