Maak je paasdiner op
als een echte chef

Hallo daar thuiskok! Leuk dat je hier een kijkje neemt om te ontdekken hoe onze chef-kok de gerechten van jouw paasdiner opmaakt. Door deze foto's en uitleg als voorbeeld te nemen zet jij gegarandeerd een diner op tafel waar je gasten van beginnen te watertanden. Voor de kids gerechten, klik hier.

 

'Samen zijn met familie en vrienden en genieten van smaken die passen bij Pasen. Dat is waar het voor mij om draait', aldus chef-kok Rinus. Eet smakelijk!

DSC08252
Restaurant en Bakkerij Vroeg - Paasbrunch Paasdiner

Voorgerechten

Voorgerecht vega (web)

Voorgerecht - Vega

Tartaar van biet, ricotta en gemarineerde tofu met aspergesalsa en cherrytomatendressing


• Ieder bakje is voor één persoon
• Haal 20 min. voor serveren uit de koeling
• Dit gerecht wordt koud geserveerd
• Bij voorkeur plat of halfdiep bord gebruiken


• Leg de tartaar van biet en tofu in een passend bakje in het midden van het bord
• Maak van zowel de aspergesalsa als de ricotta 2 langwerpige bollen (quenelles) en leg deze naast de tartaar
• Maak aan beide kanten een streep met de tomatendressing
• Leg over het gerecht speels de rucolasla

Voorgerecht vis (web)

Voorgerecht - Vis

Ceviche van zwaardvis met zeewier, citrussalade en groene aspergepunten

• Ieder bakje is voor één persoon
• Haal 20 min. voor serveren uit de koeling
• Dit gerecht wordt koud geserveerd
• Bij voorkeur plat of halfdiep bord gebruiken

• Leg drie dotjes zeewiersalade in een rechte lijn op het bord
• Leg naast de salade de zwaardvis in een streep
• Leg naast de vis de rucolasla
• Leg de citrussalade en de tomaatjes op de vis
• Verdeel de groene aspergepunten over de vis
• Sprenkel het overgebleven vocht van de citrussalade als een dressing over het gerecht

Voorgerecht kip (web)

Voorgerecht - Vlees

Rouleau van polderhoender met zoetzure appel, buffelmozzarella en kruidendressing

• Ieder bakje is voor één persoon
• Haal 20 min. voor serveren uit de koeling
• Dit gerecht wordt warm geserveerd
• Bij voorkeur plat of halfdiep bord gebruiken
• haal de mozzarella uit het bakje en laat het uitlekken
• spuit de dressing in strepen op het bord
• leg de mozzarella in het midden van het bord
• tip: bak de polderhoen licht aan in een droge tefalpan. Hierdoor komt de smaak meer naar boven.
• leg de polderhoen naast de mozzarella
• leg de appel bovenop de mozzarella
• maak het geheel af met de slablaadjes

Tussengerechten

Tussengerecht vega (web)

Tussengerecht - Vega

Doperwten-muntsoep met gegrilde asperge

• Ieder potje is voor één persoon
• Haal 20 min. voor serveren uit de koeling
• Dit gerecht wordt warm geserveerd
• Bij voorkeur kom of diep bord gebruiken

• Schep de asperges uit de soep en leg in een (bij voorkeur warm) bord
• Zet een pannetje met de soep op laag vuur
• Let op: hoeft alleen warm gemaakt te worden, niet doorkoken
• Als de soep warm is, giet het in het bord

Tip: serveer hier brood en boter bij om het geheel af te maken

Tussengerecht kip (web)

Tussengerecht - Vlees

Heldere kippenbouillon met kwartelei en peterselie

• Ieder potje is voor één persoon
• Haal 20 min. voor serveren uit de koeling
• Dit gerecht wordt warm geserveerd
• Bij voorkeur kom of diep bord gebruiken


• Schep het kwartelei en de peterselie uit de bouillon en leg in een (bij voorkeur warm) bord
• Zet een pannetje met de bouillon op laag vuur
• Let op: hoeft alleen warm gemaakt te worden, niet doorkoken
• Als de soep warm is, giet het in het bord

Tip: serveer hier brood en boter bij om het geheel af te maken

Hoofdgerechten

Bakkerij en restaurant Vroeg - Paasdiner

Hoofdgerecht - Vega

Geroosterde bloemkoolsteak met aardappel aioli, wortelcrème, gegrilde puntpaprika en hazelnotensaus

• Ieder bakje is voor één persoon
• Haal 20 min. voor serveren uit de koeling
• Dit gerecht wordt warm geserveerd
• Bij voorkeur plat of halfdiep bord gebruiken
• Oven voorverwarmen op 175 graden

• Zet een pan water op en breng dit aan de kook
• Zet het bakje met de bloemkool, boontjes en paprika 15 minuten in de oven
• Leg de wortelcrème in het dichte zakje in het kokende water en zet het water zacht
• Warm de saus in een ander pannetje zachtjes op
• Haal na 15 min de wortelcrème uit het water, knip het zakje open en leg in het midden van het (warme) bord en leg daarop de paprika
• Leg de bloemkool steak in het midden op de groenten
• Giet de saus eromheen
• Leg tot slot de boontjes op het gerecht.

Hoofdgerecht vis (web)

Hoofdgerecht - Vis

Gepocheerde grietfilet met taartje van jonge spinazie, groentenspaghetti en basilicum-olie

• Ieder bakje is voor één persoon
• Haal 20 min. voor serveren uit de koeling
• Dit gerecht wordt warm geserveerd
• Bij voorkeur plat of halfdiep bord gebruiken
• Oven voorverwarmen op 175 graden


• Zet een pan water op en breng dit aan de kook
• Zet het spinazie taartje 15 minuten in de oven
• Leg het dichte zakje met de grietfilet en groentenspaghetti in kokend water en zet het water zacht
• Leg na 15 minuten de spaghetti en olie in het midden van het (warme) bord
• Knip het zakje met de vis open, laat het vocht weglopen en leg de vis zonder vocht op de groentenspaghetti
• Haal het spinazietaartje uit de oven en zet het naast de vis.

Hoofdgerecht vlees (web)

Hoofdgerecht - Vlees

Kalfsossobuco zachtgegaard in lentebokbier met lintpasta, lentegroenten en rabarbercompote

• Ieder bakje is voor één persoon
• Haal 20 min. voor serveren uit de koeling
• Dit gerecht wordt warm geserveerd
• Bij voorkeur plat of halfdiep bord gebruiken
• Oven voorverwarmen op 175 graden

• Zet een pan water op en breng dit aan de kook
• Warm de saus in een ander pannetje zachtjes op
• Zet de lentegroenten in het bakje 10 minuten in de oven
• Leg de ossobucco en lintpasta in het dichte zakje in het kokende water en zet het water zacht
• Leg na 15 min de lintpasta in het midden van het (warme) bord met daarop de groenten
• Leg de ossobucco met saus half op de pasta
• Serveer de koude rabarbercompote in een schaaltje

Nagerecht

Dessert (web)

Paasdessert

Lentetaartje met bisquit, witte chocolade-yoghurtsaus en crumble

• Ieder doosje is voor twee personen
• Haal 20 min. voor serveren uit de koeling
• Dit gerecht wordt koud geserveerd
• Bij voorkeur plat of halfdiep bord gebruiken
• Knip een hoekje van het zakje en spuit de saus in strepen over het bord
• Zet het taartje in het midden van het bord
• Zet de bisquits rechtop tegen de taart (zoals op de foto)
• Strooi als laatste de crumble eroverheen

Kidsmenu
Voorgerechten

Voorgerecht vega (web)

Kids Voorgerecht - Vega

Carpaccio van chioggiabiet met oude kaas, ricotta en peterselie dressing

• Ieder bakje is voor één persoon
• Haal 20 min voor serveren uit de koeling
• Dit gerecht wordt koud geserveerd
• Bij voorkeur plat of halfdiep bord gebruiken

• Verdeel de bietenplakjes over het bord en doe er naar smaak verse peper overheen.
• Leg de oude kaas en ricotta op de biet
• Knip een hoekje van het zakje en spuit de dressing in dotjes op de carpaccio
• Garneer het geheel met de verse peterselie

 

Voorgerecht vis

Kids Voorgerecht - Vis

Salade van garnalen, avocado en little gem

• Ieder bakje is voor één persoon
• Haal 20 min. voor serveren uit de koeling
• Dit gerecht wordt koud geserveerd
• Bij voorkeur plat of halfdiep bord gebruiken

• Leg de slablaadjes in het midden van het bord
• Maak de avocado los van de schil met een lepel
• Zet de avocado los tegen de sla aan
• Strooi de garnalen over de avocado en sla

Tip: serveer met een partje citroen. 

Restaurant Bakkerij Vroeg - Paasmenu kids

Kids Voorgerecht - Vlees

Opgerolde zijlende gevuld met eiersalade en rucola met zoetzure komkommerslierten en snoeptomaatjes

• Ieder bakje is voor één persoon
• Haal 20 min. voor serveren uit de koeling
• Dit gerecht wordt koud geserveerd
• Bij voorkeur plat of halfdiep bord gebruiken

• Leg de eiersalade en de sla als vulling op de zijlende en rol het geheel op
• Snij vervolgens de zijlende één keer doormidden
• Leg de rolletjes diagonaal op het bord
• Verdeel de komkommer en tomaatjes over en langs het vlees

Hoofdgerecht vega (web)

Kids Hoofdgerecht - Vega

Groentenspaghetti met spinazietaartje en gestoofde puntpaprikasaus

• Ieder bakje is voor één persoon
• Haal 20 min. voor serveren uit de koeling
• Dit gerecht wordt warm geserveerd
• Bij voorkeur plat of halfdiep bord gebruiken
• Oven voorverwarmen op 175 graden

• Zet een pan water op en breng dit aan de kook
• Zet het spinazietaartje 10 minuten in de oven
• Leg de saus en groentenspaghetti in de gesloten verpakking in het water
• Leg na 10 minuten spaghetti en saus op het bord
• Zet het spinazietaartje ernaast

Hoofdgerecht vis (web)

Kids Hoofdgerecht - Vis

Gebakken zeebaars met lintpasta, tomatensaus en haricots verts

• Ieder bakje is voor één persoon
• Haal 20 minuten voor serveren uit de koeling
• Dit gerecht wordt warm geserveerd
• Bij voorkeur plat of halfdiep bord gebruiken
• Oven voorverwarmen op 175 graden

• Zet een pan water op en breng dit aan de kook
• Zet de zeebaars en haricots verts 15 minuten in de oven. Dit kan in het bakje zonder deksel.
• Leg het dichte zakje met de pasta en tomatensaus 15 minuten in kokend water en zet het water zacht
• Haal na 15 minuten de ingrediënten uit de oven en het water
• Leg eerst de pasta met saus op het bord en verdeel dan de boontjes erover
• Leg de vis er bovenop

Hoofdgerecht kip (web)

Kids Hoofdgerecht - Vlees

Kipfilet omwikkeld met pancetta, geroosterde groenten, aardappelrozetjes en champignonsaus

• Ieder bakje is voor één persoon
• Haal 20 min. voor serveren uit de koeling
• Dit gerecht wordt warm geserveerd
• Bij voorkeur plat of halfdiep bord gebruiken

• Oven voorverwarmen op 175 graden
• Haal de saus uit de verpakking en giet het in een klein pannetje
• Zet de rest van het gerecht 20 minuten in de oven. Dit kan in het bakje zonder deksel
• Verhit de saus in 4 minuten, laat het niet koken
• Leg na 20 minuten de groenten in het midden van het bord
• Leg het vlees en de aardappelrozetjes er schuin tegenaan
• Giet de saus ernaast

Dessert (web)

Paasdessert

Lentetaartje met bisquit, witte chocolade-yoghurtsaus en crumble

• Ieder doosje is voor twee personen
• Haal 20 min. voor serveren uit de koeling
• Dit gerecht wordt koud geserveerd
• Bij voorkeur plat of halfdiep bord gebruiken

• Knip een hoekje van het zakje en spuit de saus in strepen over het bord
• Zet het taartje in het midden van het bord
• Zet de bisquits rechtop tegen de taart (zoals op de foto)
• Strooi als laatste de crumble eroverheen