De lokale helden van Vroeg

De kerstpakketten van Vroeg zijn zorgvuldig samengesteld met ambachtelijke lekkernijen. Allemaal gemaakt door vakmensen. Het verhaal van elk item in jouw pakket begint in een lokale werkplaats waar met toewijding en liefde voor het vak wordt gewerkt. Zonder toeters en bellen, gewoon eerlijk vakmanschap.

Vernooij

Al meer dan veertig jaar teelt de familie Vernooij appels, peren, bramen, bessen, aardappelen en pompoenen in de Kromme Rijnstreek. Vlakbij het dorp Cothen. Deze behouden altijd een pure smaak dankzij de milieubewuste manier waarop de bomen en het land verzorgd worden.

“Ik ben opgegroeid tussen het fruit. We staan niet graag in de schijnwerpers, die rol is weggelegd voor onze pure ingrediënten en producten.” Berry Vernooij

 

 

Slagerij Ferry Lempers

Al zolang hij zich kan herinneren is Ferry geïnteresseerd in het ambacht. Als klein kind fietste hij namelijk op zijn driewieler achter de buurman aan. Die was slachter. Inmiddels staat hij zes dagen in de week in zijn eigen slagerij met rokerij. Zijn droge worsten vielen meermaals in de prijzen. Het geheim? Alleen de verste ingrediënten van lokale boeren en veel passie voor het slagersvak.

De Notenfabriek

Vijftien jaar geleden liep Sjoerd een notenwinkel in, vroeg om een bijbaan en was voor altijd verkocht. Om het ambacht te perfectioneren volgde hij een tienjarig leertraject tot meesterbrander en professional in smaak. Samen met zijn net zo gepassioneerde businesspartner Spencer startte hij de Notenfabriek in Bilthoven. Liefde voor goed eten en voor de horeca klinkt door in alles wat het bedrijf doet.

 

 

De Brienenshof

Al drie generaties woont en werkt de familie Merkens-Hamoen op hun kaasboerderij in Cothen. De kazen worden met de hand gemaakt en hebben een karakteristieke smaak. Dat komt door het gebruik van natuurlijke, biologische ingrediënten en het rijpingsproces. De kazen van de Brienenshof vielen meerdere keren in de prijzen, waaronder de Cum Laude Award voor de lekkerste kaas van Nederland.

“Op onze kaasboerderij draait het om zuivel, koeien en familie.” Gea Merkens-Hamoen

 

 

Wilderland

De jongens van Wilderland werken samen met boeren, smaakmakers en lekkerbekken aan een Wilder Land. Met het inzaaien van meer inheemse (on)kruiden komen er steeds meer gezonde weilanden en akkers. En de bloemen van deze kruiden trekken insecten aan. Dat zijn natuurlijke bestuivers die hard nodig zijn voor onze voedselvoorziening. Matthijs en Daan, de oprichters van Wilder Land, laten zien dat de culinaire toepassing van lokale gewassen eindeloos is. Denk aan botanische siropen, wilde bieren, sprankelende ijsthee, wilde meergranenpasta’s en de lekkerste kruidenthee.

Brouwerij Hommeles

Jos Eberson, huisbrouwer van Vroeg, is voor velen de beste brouwer uit de regio. Samen met zijn compagnons startte hij Brouwerij Hommeles vanuit een duidelijke visie: de Utrechtse speciaalbiercultuur op de kaart zetten. En dat is gelukt. Dankzij brouwdemonstraties en een speciaalbierfestival met alleen lokale brouwers is Utrechts speciaalbier niet meer weg te denken. Hommeles brouwt met oog voor het verhaal door gebruik te maken van regionale ingrediënten. Utrechtse gagel, kersen uit de Kromme Rijnstreek, lokaal fruit en Houtense honing zijn de muzes van deze brouwerij.

 

 

Weldam Wines

Deze wijnkenner uit Amersfoort kent elke wijnboer bij naam. Wijnboeren die op ambachtelijke wijze wijn maken en een kleinschalige productie hebben. Allemaal in Europa. Hun wijnen zijn veelal biologisch en duurzaam gecertificeerd. Eigenaar Pieter proeft de wijnen persoonlijk en zorgt voor tongstrelende combinaties met de ambachtelijke producten in de kerstpakketten van Vroeg.

 

Kerstpakketten selectie

Laat je inspireren door onze ambachtelijke kerstpakketten. Producten waarvan we het verhaal kennen. In de hoofdrool, de kerststol, met eigen handen gemaakt in onze bakkerij. Wil je liever producten uit verschillende pakketten combineren? Of aan onze culinaire producten aanvullende items toevoegen? Ook dat kan.

Kerstpakketten selectie

Wil je alvast bestellen?

Onze kerstpakketten zijn leverbaar vanaf 6 december t/m 24 december en te bestellen tot uiterlijk 7 dagen voor de gewenste bezorg- en ophaaldatum. Wij zullen alle verdere details persoonlijk bespreken en afstemmen.

Kerstpakketten bestellen